LIGTAXI+
MEER DAN TAXIVERVOER
WAAROM KIEZEN VOOR DE LIGTAXI+?
Uit ervaring zien wij met enige regelmaat dat huisartsen tegen een vervoersprobleem aanlopen: de patiënt kan namelijk niet met eigen vervoer en is ook te goed om met een ambulance te worden vervoerd naar een behandelcentrum, huis, hospice, etc.
Juist dan is de Ligtaxi+ de uitkomst!
​
Door gebruik te maken van de Ligtaxi+ wordt de juiste "zorg" gewaarborgd en gaat dit niet ten koste van de paraatheid voor regionale ambulancedienst. De ambulancedienst kan zich dan ook meer focussen op het complexe vervoer. De Ligtaxi+ is hierdoor een goedkopere oplossing dan het inzetten van een volledig uitgeruste ambulance voor het vervoer van dit soort patiënten, welke voldoen aan de eerdere genoemde inzetcriteria.
Kortom: de Ligtaxi+ biedt een maatschappelijk juist
en fiscale oplossing.
Let er wel op dat dit vervoer nog niet door iedere zorgverzekeraar wordt vergoed!
WAT KUN JE VERWACHTEN?
Onze Ligtaxi+ wordt bemand door twee personen: een chauffeur die opgeleid is om de patiënt comfortabel te vervoeren en een basis/thuiszorg verpleegkundige. Zij zijn beide in bezit van een Basic Life support certificaat. Hierdoor kunnen wij patiënten met een lage zorgvraag vervoeren en de ingezette zorg (volgens onze inzetcriteria) continueren.
In de Ligtaxi+ starten wij geen zorg op en passen ook niet de reeds ingezette zorg aan. De verpleegkundige kan eventueel wel een bloeddruk, temperatuur, bloedsuiker en Spo2 meten om de EWS te bepalen. Ook is er een AED aan boord, hierbij is echter de monitoring niet mogelijk. Daarnaast is er, met uitzondering van Paracetamol, geen medicatie aanbod.
Het vervoer kan alleen aangevraagd worden door een zorgprofessional.
Onze Ligtaxi+ is ingericht voor het vervoeren van liggende patiënten met een lage tot geen zorgvraag. Deze patiënten moeten voldoen aan de onderstaande inzetcriteria:
-
Patiënt heeft geen spoedeisende / medium care hulpvraag.
-
Patiënt kan niet zittend worden vervoerd.
-
Patiënt is stabiel en is in de lijn der verwachtingen geen medische hulp noodzakelijk tijdens de rit*
-
Geen monitoring nodig.
-
Vervoersindicatie bepaald door (huis)arts.
Deze inzet criteria worden getoetst via de Early Warning Score (EWS), door onze centralist en de verpleegkunde ter plaatse, bij twijfel zal overlegd worden met ons medisch manager. De EWS Score moet 0 blijven. Is deze score afwijkend voor aanvang van de rit? Dan wordt de zorgvraag terug gegeven aan de aanvrager!
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
​
Gardner-Thorpe, Love, Wrightson, Walsh en Keeling (2006) concluderen dat het gebruik van de (M)EWS een handig en geschikt hulpmiddel is voor risicomanagement in de zorg voor postoperatieve patiënten. Door het toepassen van de (M)EWS is er eerder dan gebruikelijk contact gezocht met de behandelend arts waardoor opname op de intensive care voorkomen kon worden dan wel zonder onnodige vertraging heeft plaatsgevonden.
​
* Bij twijfel wordt de rit teruggegeven aan de aanvrager, met uitzondering van terminale patiënten.
WAAR MOET DE PATIËNT AAN VOLDOEN?
CONTACT
Medic Mobility Service,
Ligtaxi+
​
Lindenlaan 57D
6584 AC, Molenhoek
Nederland
​
ligtaxi@medicmobilityservice.nl
024 - 234 08 81